Dragonfly airfoil

Pentru o turbina VAWT cu c=120mm, TSR=1.6, v=7m/s valoarea  numarul lui numărul Reynolds (Re) este de 108555.

RE_VAWT

Un profil aerodinamic (airfoil) inspirat din sectiunea aripei de libelula ofera performante bune la acesta valoare a Re.

dragonfly

Dragonfly1

Pentru valori mici ale Re performantele profilului (airfoil) Dragonfly sunt comparabile cu un profil aerodinamic gen NACA.

Dragon Fly_Lift

In aceste conditii pentru o turbina de putere redusa care opereaza la viteze mici ale vantului se poate folosi profilul dragonfly cu un AOA de 12 grade pentru Cl max.

vawt, lenz2, savonius, darrieus, c-rotor, h-rotor,turbine eoliene cu ax vertical, energie verde, generatoar flux axial, wind turbines, vertical axis wind turbine, vawt, wind power, alternative energy, free energy, diy plans, eoliana, hawt

2 comentarii la „Dragonfly airfoil

  1. Salut…in primul rand vreau sa-ti spun ca apreciez ce faci tu pe acest site. Il urmaresc de ceva timp.
    Cat despre acest dragonfly airfoil, nu cred ca este pt o VAWT H type Darrieus. Poate ajuta la start dar din cate analize am facut eu cu cat de abati de la profilul simetric cu atat functioneaza mai prost turbina la regimul nominal.

  2. In primul rand va multumesc foarte mult pentru comentariu mai ales ca vine din partea unei persoane cu experienta in domeniu. Lucrez cu compresoarele Comoti in zona Moinesti si vreau sa remarc fiabilitatea si performantele foarte bune de care dau dovada.

    Perfect de acord. Profilul simetric este cea mai buna alegere. (ex:NACA0021)

    A1

    Dar dragonfly poate fi privit ca o inbunatatire a unui profil tip „flat” pentru o turbina de dimensiuni reduse, Re<100000

    https://www.youtube.com/watch?v=H6dPNKastO8#t=45

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *