Despre mine

Salut !

Sunt pasionat de proiectarea si constructia turbinelor eoliene verticale.

Am construit acest site pentru a oferi  celor interesati  informatii  despre  proiectarea si constructia VAWT.

Calcule, metode de proiectare, date tehnice, fotografii  toate acestea pot fi gasite aici in dorinta de a creea o baza de date care sa ajute la dezvoltarea acestui tip de turbine eoliene.

26 de comentarii la „Despre mine

 1. Salut’ frumos site . Mam apucat sa fac si eu o verticala si as dori daca nu te deranjeaza anumite informatii , daca poti sa-mi lasi numarul tau de telefon asae mai simplu multumesc. Toata stima.

  • Multumesc pentru aprecieri Arcadius, mai ales ca vin din partea unei persoane care are realizari in domeniu ce depasesc cu mult granitele proiectelor realizate de amatori.

 2. Lenz 3 pale , 28 cm raza , 98 cm m inaltime :
  18 W la 5 m/s
  25 W la 7 m/s.
  Daca calculez si pierderile din generator rezultatul ar fi mai bun si anume:
  25 W la 5 m/s
  35 W la 7 m s.
  Cu 4 pale si raza 40 cm rezultatele au fost ceva mai bune dar nu cu mult.
  Lucrez acum la pale de 1.4 m .

 3. felicitari pentru site-ul creat si sunt interesat sa pastram o colaborare
  pentru programul arduino am creat in laboratorul de cercetare din Franta din cardul universitatii Le Havre o teza despre simulatorul eolial
  daca sunteti interesat putem pastra legatura pentru detalii
  cu stima
  Ing .Adrian Tamas

 4. AM avut ceva timp liber anul trecut si l-am consumat cu eoliene verticale. Rezultate notabile nu pot sa spun ca am obtinut dar din octombrie revin in forta. Deocamdata am un mic munte de felurite pale de verticale. Lenz, Savonius , Darrieus si altele proprii + cateva generatoare .
  In acest moment ma ocup de fotovoltaice , trebuie sa fac si ceva din care sa rezulte ceva foloase.

 5. Multumesc pentru aprecieri Adrian. Cred ca cel mai bine este sa deschizi un subiect pe forum unde sa detaliezi tema pe care doresti sa o dezvolti.

 6. Ma bucur ca inca mai exista interes pentru VAWT. Ad daca ai fotografii ale proiectelor tale de rog sa le postezi la rubrica „Forum” si sa detaliezi caracteristicile constructive ale turbinelor eoliene verticale si performantele obtinute.

 7. Buna seara tuturor pasionatilor de sisteme eoiene .
  Tema lucrarii de master in cadrul laboratorului de cercetare Greah din cadul Universitatii
  Le Havre se intitula „Transmisia de date de la un simulator eolian „,
  Aceasta teza de dizertatie in acest moment este proprietatea universitatii Le Havre Franta .

  La aceast proiect am avut pozibilitatea de a construi 2 module de transmisie-receptie de date unde in componenta lor am utilizat platforma de dezvoltare Arduino Mega .
  am utiliat mai multe modalitati de transmisie de date
  – prima modalitate am utilizat un display 16 / 2 atasat la primul modul ce captare de date de la sistemul eolian ,care ne arata unul din parametri alesi de noi .
  eu am optat pentru curentul produs de generator si curentul consumat de motor .
  -a doua metoda ,transmiterea datelor prin conexiune Bluetooth ,prin conectare la un dispozitiv tablet sau smartphone cu sistem de operarare Android .
  – a treia modalitate de transmitere de date prin gsm -gprs
  – a patra metoda de introducere datelor in sistemul internet .

  Mentionez ca acest sistem eolian este pentru o tensiune de 380V NU PENTRU 220 V .

  Pentru conexiunea Bluetooh am utilizat platforma MIT app inventor 2 pentru crearea graficii si a conexiunii la sistem eolian .

  .

 8. Ce as mai pune eu la asta , si usor, ar fi un accelerometru sa transmita informatii despre trepidatiile din turbina si neaparat un anemometru.Plus informatii de la baza mai trebuie current , nu mai trebuie, trebuie oprita ca vine furtuna. Deci trebuie minim I2c.
  Trebuie sa stii ce face turbina aia fiindca mai sus e un vant , mai jos e altul, si trebuie sa poti calula instantaneu(la minut) eficienta,si sa scoti un outputcare sa poata fi folosit la modificarea geometriei de exemplu. Si termometru umidometru neaparat , tot pentru calculul randamentului.
  Fara astea este lucrare de clasa a 5 a.Depinde si ce pretenti au aia acolo.
  Acum 2 luni am fost invitat in vizita la un club de robotica. Ce faceau copii aia acolo….ramaneai tzutz. Faceam si noi radiouri si alarme da la cam atat aveam acces. MAi pupam ceva piese de la Radioclub care tot in gama aia se incadrau…
  Daca turbina este mica poti inventa un turbiometru care se face usor si care iti da curgerea laminara a aerului inainte si dupa turbina si chiar pe langa . Asta presupune ceva mai mult decat lucrul pe hartie.
  Plus inca un output pentru turbina mica sa indice visual cu 2 lumini si 4 culori starea turbinei , sa se vada de jos daca tot ai pus Mega. Si display-ul ala sa fie si el cu touch e 64 de lei la Optimus o nimica toata.
  LA fotovoltaice folosesc Ard Mini Pro si sunt f multumit. Au fost si ceva temperaturi extreme si descarcari electrice si cate am facut , toate merg. Plus ca 16 lei e cam nimic, aveam varianta cu operationale si 555 uri si numaratoare si am ales in final Arduino.
  Pe Ebay in China un Arduino NAno este 1 dolar. Ascxnvkjdbd

 9. Hello,

  Congratulations for your project, very interesting !
  May I ask you how you managed to include the google gauge in the public channel on thingspeak.com ? (from the forum it seems it is impossible).
  Thank you,
  Pierpaolo
  p.giorda@libero.it

 10. Thank you, unfortunately the „Make Public” option in no longer present, I think it was in the past. There is a „Private view” tick that does not seem to have any effect.
  Thanks anyway, have a nice day.
  Pierpaolo

 11. In my account there is only the „Private View” checkbox. Possibly because mine is a free account, perhaps yours is paying.

 12. Hallo – ihren Namen kenne ich leider nicht.
  Mein Name ist Petra Ugrinsky. Ich bin 66 Jahre alt und wohne in Berlin. Der Erfinder K.A. Ugrinsky war mein Großvater. Ich habe ihn leider nicht kennengelernt, denn 1945 hat ihn die Rote Armee aus Berlin mitgenommen und meine Familie hat nie wieder etwas von ihm gehört. Er gilt als vermisst. Jetzt habe ich zufällig im Netz diesen Rotor gefunden und mein Onkel erinnert sich noch daran, wie der Großvater ihn gebaut hat.
  Meine Bitte, können sie mir bitte sagen woher diese Zeichnung stammt, die Sie auf ihrer Seite veröffentlicht haben? Ich habe keinerlei finanzielles Interesse daran. Meine Familie möchte gerrne wissen, was aus Kapiton Alexandrowitsch Ugrinsky geworden ist, nachdem er verschwunden ist.

  Ich danke Ihnen sehr schon im voraus. Sie würden uns helfen ein Geheimnis zu lüften, dass schon mehr als 70 Jahre lang unsere Familie belastet.

  Petra Ugrinsky

 13. Buna Seara ,
  Daniel ma numesc , interesante si utile date pe care le oferiti . Eu am reusit sa modific un motor ( am adaugat magneti N52 pe rotor ) scoate undeva la 52 – 58 v , 800 W in schimb ma uit catre un axial . am inceput deja proiectul dar am ceva nelamuriri .ma gindeam daca se poate un numar de telefon pentru mai multe detalii .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *